• Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

Svetovni dan Zemlje

  • 22 april 2021
  • Avtor: Sonja Kolenc
  • Število ogledov: 83
  • 0 Komentarji
Svetovni dan Zemlje

Geslo »Obnovimo našo Zemljo« nas ob letošnjem svetovnem dnevu Zemlje – že enainpetdesetem – želi opozoriti, da zgolj blažitev in prilagajanje nista edini poti pri spopadanju z okoljskimi izzivi.
Bodimo hvaležni, združimo se, pojdimo z roko v roki z naravo. Naredimo naš kraj čudovit za življenje, bodimo ponosni na našo zeleno dolino. Miren in zdrav dan Zemlje želimo vsem občanom.
Dan Zemlje je za Komunalo Novo mesto eden večjih dogodkov oziroma praznikov. Od leta 2005 ga že obeležujemo z našimi najmlajšimi – vrtičkarji in šolarji. Imenujemo jih Eko šolarji, ki tudi z veseljem sodelujejo z našim hrčkom Cofkom. Vsi skupaj smo skozi celotno leto močno aktivni, ob dnevu pa smo se srečevali in izmenjevali naše izkušnje, poglede, ideje. Naša srečanja so se pričela na Novem trgu, sledila nekaj let na zelenici ob reki Krki, na mestu sedanjega mestnega parka Julija. Nato smo se preselili na Glavni trg. Veselimo se ponovnega srečanja, saj se nam vsako leto pridružijo številni somišljeniki in vsi skupaj zatrjujemo, da vsakdo lahko naredi nekaj za svoje okolje, le če se tega zaveda in to hoče. Zaradi situacije v kateri smo, seveda prireditve na ne moremo izpeljati, ravno tako je nismo lansko leto. Bomo pa osnovnošolcem omogočili ogled zbirno reciklažnega centra, seveda v mehurčku in ob upoštevanju vseh ukrepov ter ogled CČN, tokrat le od zunaj. Na voljo pa so jim tudi zaposleni, da s svojimi predstavitvami pomagajo šolam oziroma učiteljem, da, upamo le še letos na tak način, obeležijo svetovni dan Zemlje, torej preko zooma, oziroma s PowerPoint predstavitvami.

Print
 
Tagi:
Oceni članek:
Neocenjeno

x

Novice