• Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

ČISTILNA AKCIJA 2020

  • 23 april 2020
  • Avtor: Sonja Kolenc
  • Število ogledov: 377
  • 0 Komentarji
ČISTILNA AKCIJA 2020

Smo v tednu, ko praznujemo dan Zemlje, žal pa letos epidemija vpliva na praznovanje tega dne. Kljub temu, bomo s skupnimi močmi za okolje poskrbeli med prvomajskimi prazniki.

VABIMO VAS, DA SE V SREDO, 29. APRILA 2020, PRIDRUŽITE SKUPNI ČISTILNI AKCIJI MESTNIH OBČIN.

Z dogodkom želijo mestne občine ne le obeležiti dan Zemlje, ampak tudi krepiti povezanost družbene skupnosti in zavest o skrbi za čisto okolje. Pobudo za čistilno akcijo 2020 so včeraj na videokonferenčnem sestanku Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS) podali župani mestnih občin. Namen akcije je očistiti morebitna divja odlagališča, očistiti okolico šol, vrtcev, naselij in sprehajalnih poti.
Na Komunali Novo mesto lahko še ta teden, v kolikor še niste, na prevzemnem prostoru po predhodni najavi, prevzamete vreče za odpadke in rokavice. Plakate iz priponke si lahko natisnete. V kolikor nimate te možnosti, sporočite, vam jih pripravimo mi.

Udeležence akcije obvestite, da vse ločeno zbrane odpadke (ločiti vsaj na osnovne frakcije: embalaža, steklo, nevarni odpadki, kosovni odpadki, mešani odpadki) odložijo na zbirnih mestih v zabojnik ali pustijo vreče z ločeno zbranimi odpadki poleg zabojnika, če je le ta poln. V primeru, da je odpadkov več in so zbrani na odmaknjeni lokaciji, pa nam le-to sporočite. Tako bomo lažje poskrbeli za odvoz ločeno zbranih odpadkov in surovin. Naprošamo občane, da čistilno akcijo ne izkoristijo za odlaganje kosovnih odpadkov, saj za to vrsto odpadkov zbiramo telefonska naročila in jih na dogovorjeni dan odpeljemo.

Nujno obvestilo: Vsi udeleženci čistilne akcije upoštevajte vse ukrepe za zajezitev širjenja koronavirusa. Ukrepi na spodnji povezavi:
https://www.gov.si/teme/koronavirus/koronavirus-ukrepi-za-zajezitev-sirjenja/

Na tem mestu https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov NIJZ objavlja aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja prebivalcev.

Veselimo se skupne čistilne akcije in vas lepo pozdravljamo.
Zemlja vam bo hvaležna.

Za mojo lepo dolino, Komunala Novo mesto in MO Novo mesto


Print
 
Tagi:
Oceni članek:
3.0

x
porno