Skoči do osrednje vsebine
  • Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

Priporočila uporabnikom internih hišnih inštalacij!

šole, vrtci, gostinski objekti, frizerski in kozmetični saloni, poslovni objekti

Vse uporabnike javnih vodovodnih sistemov obveščamo, da se oskrba s pitno vodo tudi v času korona virusa SARS-CoV-2 izvaja nemoteno. Voda je zdravstveno ustrezna in varna za pitje ter varna tudi za umivanje rok, ki je v tem času še posebej priporočljiv ukrep za zajezitev širjenja virusa.
V času epidemije COVID-19, se pitna voda v številnih objektih (npr. v šolah, vrtcih, gostinskih objektih, frizerskih in kozmetičnih salonih in poslovnih stavbah), ki so zaradi sprejetih ukrepov trenutno zaprti, že dalj časa ne uporablja, kar povzroča zastajanje in dvig temperature vode v internih hišnih omrežjih. Posledično lahko v internih vodovodnih omrežjih prihaja do razmnoževanja mikroorganizmov, ki lahko predstavljajo tveganje za zdravje.
Tako na podlagi priporočil strokovnih služb, ki jih lahko najdete tudi na spodnji povezavi  vsem odgovornim osebam objektov svetujemo, da poskrbijo za intenzivno izpiranje vodovodnega omrežja, ki se opravi tako, da se poveča pretok pitne vode v vodovodnem omrežju na vseh pipah v objektu za najmanj 15 minut oz. do stabilizacije temperature. Prav tako vam svetujemo, da izpiranje izvajate vsaj na vsakih 7 dni in da še posebej intenzivnejše izpiranje internih vodovodnih omrežij izvedete na dan pred prvo uporabo.

Tagi:
Oceni članek:
4.0

x
hd film izle