Skoči do osrednje vsebine
  • Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

Krožno gospodarstvo v vsakodnevnem življenju.

Imejte čim bolj krožno leto 2019!

Kadar beseda nanese na krožno gospodarstvo, pogosto začnemo pripovedovati o odpadkih in kako je vsega preveč. Predvsem plastike, ki onesnažuje naše vodotoke in seveda skrb glede mikroplastike. Zaskrbljenost je upravičena, ne le iz zdravstvenega in okoljskega vidika, temveč zaradi temeljnih vrednot in potreb v vsakodnevnem življenju.
Krožno gospodarstvo niso le odpadki. Pravzaprav so ti le odraz oziroma rezultat naših vrednot in potreb. Naravni viri na našem planetu so omejeni, zato se je treba osredotočati že na zasnovo izdelkov ali storitev, njihovo proizvodnjo ali izvajanje in distribucijo ter razmisliti o možnostih ponovne uporabe, popravila ter reciklaže.
Krožno gospodarstvo lahko zelo preprosto udejanjite v vsakodnevnem življenju. Prazniki so odlična priložnost za novotarije in pogosto služijo kot prelomnica za spreminjanje navad.
Kupujte neposredno od lokalnih pridelovalcev. Ostanke kosila, večerje porabite naslednji dan. V gostilni vam bodo hrano, ki je niste mogli pojesti, zavili za domov, in jo boste lahko pojedli naslednji dan.
Domove praznično okrasite skupaj z otroci, vnuki, prijatelji. Ustvarjajte sami iz materialov katere najdete doma, idej je mnogo.


 
Tagi:
Oceni članek:
5.0

x