Očistimo Slovenijo 2018 – Novo mesto - HVALA

Hvala Novo mesto!

Datum objave: ponedeljek, 17. september 2018

HVALA Novo mesto! Vse zahvale in pohvale gredo vrtičkarjem (Vrtec Ciciban Novo mesto), osnovnošolcem (OŠ Grm, OŠ Drska) in učiteljem, srednješolcem (Gimnazija Novo mesto, Srednja Ekonomska šola, Srednja šola za gostinstvo in turizem, GRM Novo mesto - center biotehnike in turizma) in profesorjem, hišnikom, Slovenski vojski, predsednikom krajevnih skupnosti in krajanom (KS Žabja vas, KS Drska, KS Regrča Vas, KS Uršna sela, KS Birčna Vas, KS Stopiče, KS Bršljin, KS Majde Šilc, KS Podgrad, KS Otočec, KS Mali Slatnik), društvu Bober, klubu za podvodne aktivnosti Novo mesto ter seveda vsem prostovoljcem kateri so samoiniciativno pristopili k akciji.
Po grobi oceni nas je bilo v MO Novo mesto okoli 1000. Zbrali smo okoli 4.000 kg odpadkov.
Namen akcije ni bilo samo čiščenje temveč tudi urejanje okolice. Čistili smo razpršene odpadke ob poteh, zelenicah, gozdovih, nekaj divjih odlagališč (KS Birčna vas), urejale so se tudi zelenice, otroška igrišča, igrala, čistile so se nabrežine potokov, rek, …
Komunala NM je sodelovala pri organizaciji dogodka, koordinirala aktivnosti, in seveda poskrbela, da bodo vsi zbrani odpadki pristali na pravem mestu. Že v soboto smo odvažali zbrane odpadke. Odpadke pa bomo odvažali tudi tekom tega tedna.
»ŠE ZADNJIČ« je bil slogan čistilne akcije 2018. Saj naj bi po tej akciji ostalo za nami vse čisto. Res gre za očiščevalno akcijo, vendar je poudarek na dolgoročnem ozaveščanju, zato »ŠE ZADNJIČ«, da počistimo, uredimo in se ozavestimo, da je lepo in naj bo, naj ostane, za vedno, lepo in čisto. To si seveda želimo, vendar verjetno bomo rekli naslednjič »ta je pa prva«.
Glede na to, da se je akciji pridružilo veliko otrok in mladostnikov, pa verjamemo, da bo njihov zgled vplival na veliko ljudi.

Ostanimo razumni in imejmo radi svojo naravo, ta nam je hvaležna, naj ostane čista!

Vsebinsko kazalo