TEDEN SLOVENSKE HRANE - POLNI KROŽNIKI, PRAZNI KOŠI!

Datum objave: sreda, 19. november 2025

Začel se je Teden slovenske hrane. Cilj je, da prebivalci pogosteje uživamo slovensko hrano in s tem podpremo domače pridelovalce. V jedilnik vključimo hrano, ki je pridelana v okolju, v katerem živimo.

👉 Slovenska hrana je okusna, žal pa jo veliko, kar ena tretjina, konča med odpadki. Vsako leto zavržemo preveč hrane, ki bi lahko postala okusen zajtrk, malica ali kosilo.

🖐 Nekaj praktičnih nasvetov, kako doma zmanjšamo količino zavržene hrane:

☑️ načrtujmo obroke – pred nakupom naredimo seznam, kaj potrebujemo

☑️ ostanke hrane uporabimo – iz zelenjave lahko naredimo juho ali omako, iz starega kruha pa krušne drobtine ali toast.

☑️ kompostiranje – tisto, česar ne moremo pojesti, kompostiramo, da dobi hrana novo življenje na vrtu.

Vsebinsko kazalo