Podpisana pogodba za izgradnjo cevovodov in vodohranov

Datum objave: sreda, 02. marec 2016


Mestna občina Novo mesto je z izvajalcema, podjetjema CGP in Malkom, podpisala pogodbo za drugo fazo operacije »Hidravlična izboljšava vodovodnega sistema na območju osrednje Dolenjske«, ki vključuje izgradnjo cevovodov in vodohranov. Zdajšnja kapaciteta vodovodnega sistema trenutno zadošča za slabi dve uri izpada, nove kapacitete pa bodo omogočale 24-urno zalogo pitne vode. Celotna naložba bo zagotovila dolgoročno varno oskrbo s pitno vodo na območju Mestne občine Novo mesto, Občine Straža, Občine Šentjernej, Občine Škocjan in Občine Šmarješke Toplice.
Izvedba celotnega projekta pomeni vgraditev 39.354 m cevovodov (od tega predstavlja hidravlična izboljšava cevovodov 29.761 m in novogradnja cevovodov 9.593 m), izgradnjo dveh vodarn, šestih vodohranov, šestih prečrpališč (od tega tri v okviru vodohranov) in eno črpališče. Izvajalci imajo rok za izvedbo 450 dni, z deli pa bodo lahko pričeli po podpisu o sofinanciranju projekta s strani predstavniki Ministrstva za okolje in prostor, kar bi se lahko odvilo v mesecu dni.
Partnerska pogodba za projekt »Hidravlična izboljšava vodovodnega sistema na območju osrednje Dolenjske« je bila s strani sodelujočih občin ter novomeške Komunale, ki je koordinatorka projekta, podpisana v sredini avgusta 2015. Konec avgusta 2015 pa je bila podpisana pogodba z izvajalcem za prvo fazo gradnjo vodarn z ultrafiltracijo, podjetjem Esotech iz Velenja ter izvajalcem inženirskih storitev in storitev gradbenega nadzora, podjetjem Projekt Nova Gorica iz Nove Gorice. Dela prve faze že potekajo.
Vsebinsko kazalo