Komunala Novo mesto praznuje 60 let

Datum objave: ponedeljek, 28. november 2016

Komunala Novo mesto praznuje 60 let. Pogled v njena leta nazaj pove, da je Komunala Novo mesto vseskozi odgovorno in zanesljivo javno podjetje, z dobrimi rezultati, ki danes deluje na trdnih temeljih z visoko zastavljenimi cilji, ki obetajo.

V zadnjem desetletju je podjetje sledilo tehnološkemu razvoju na komunalnem področju in priporočilom evropskih ustanov. Tako se naša osnovna skrb – kakovostno in dostojno življenje prebivalcev, ki jih na nek način spremljamo od rojstva do smrti, izraža skozi številne pridobitve in projekte. Z njimi osveščamo vse generacije od najmlajših do najstarejših. Med najpomembnejšimi lahko izpostavimo sodobno CČN v Ločni, Hidravlične izboljšave, projekte na področju vzgoje in odnosa do narave ter razvrščanja odpadkov v vrtcih in šolah.
Smo prvo podjetje, ki je na Dolenjskem v lanskem letu prejelo certifikat srcu prijazno podjetje, v letošnjem letu smo prejeli polni certifikat družini prijazno podjetje, že vrsto let pa poslovanje vodimo po certificiranem sitemu ISO 9001:2008 in ISO 14001:2004.
Na prireditvi, ki je bila 23. 11. 2016 v KCJT, smo preteklost povezali s sedanjostjo in mislijo na prihodnost. Spomnili smo se vseh dosedanjih direktorjev ter se zahvalili tudi županom občin, katerim Komunala Novo mesto nudi svoje storitve, za tvorno sodelovanje. Prejeli smo priznanje MONM za 60 let delovanja, priznanje Županje občine Šmarješke Toplice, priznanje GZDBK in nagrado za dolgoletno uspešno delovanje na komunalnem področju GZS Zbornice komunalnega gospodarstva.
Kulturni program so na prireditvi, katere so se udeležili zaposleni in številni gostje, prepletli glasbeniki in plesalci. Direktor mag. Gregor Klemenčič je v svojem nagovoru poudaril pomen ciljnega delovanja in nenehnega razvoja in prispevek vseh dosedanjih ter sedanjih zaposlenih za dosego uspešnih rezultatov na vseh področjih, ki jih podjetje pokriva.
Preteklost je pomembna, saj nam je prinesla semena sedanjosti, potrebujemo le rodovitno prst in močno vero v plodove prihodnosti. Osredotočamo se torej na prihodnost, saj bomo v njej preživeli preostanek svojih življenj.
Za vse nas je obletnica obveza, da se bomo še naprej trudili »za mojo lepo dolino«.
Vsebinsko kazalo