Igrače

Datum objave: četrtek, 10. april 2014

Vsak jo ima, bodisi podarjeno, kupljeno, najdeno, izdelano. Nekoč so bile iz lesa ali drugih enostavnih naravnih materialov, danes pa se soočamo z bolj kompleksnimi igračami z nam in okolju nevarno vsebino (baterije, magneti, plastika, svinec,..).

Igrače z baterijami odvržemo v zabojnik za elektronske odpadke, plastične igrače v zabojnik za plastiko in plišaste igrače v zabojnik za tekstil. Vse te zabojnike najdemo v zbirnem centru.

 

Elektronske igrače


Elektronske igrače nikakor ne bi smele deliti prostora z ostalimi odpadki, saj so v večini izdelane iz plastike, vsebujejo baterije, svinec in druge okolju nevarne snovi. Če je le mogoče, igračo poskusimo razstaviti in odstraniti posamezne dele. Baterije in plastiko odložimo v temu namenjene zbiralnike, lahko pa jih v kosu odvržemo v zbiralnike za elektronske odpadke.

Delimo srečo


Veliko otrok lahko razveselimo ne glede na starost igrače, zato jih podarimo. Bodisi sosedom z malimi otroci bodisi organizacijam za pomoč družinam v stiski, bolnicam, vrtcem, Rdečemu križu ali Karitasu.

 

Vsebinsko kazalo