Skoči do osrednje vsebine
  • Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

OČISTIMO SOSESKO 2023

Mestna občina Novo mesto


Približuje se tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko

Novo mesto, 3. marec 2022 – V soboto, 18. marca 2023, bo po krajevnih skupnostih Mestne občine Novo mesto stekla čistilna akcija Očistimo sosesko. K sodelovanju vabimo vse krajevne skupnosti z namenom, da tudi letos poskrbite za urejeno sosesko, parke in sprehajalne poti, občani pa s skupnimi močmi pripomorejo k urejeni okolici.

Čistilna akcija tradicionalno poteka na pobudo Mestne občine Novo mesto in Komunale Novo mesto, ki si aktivno prizadevata za osveščanje o čistem okolju in skrbi zanj. Krajani so vabljeni, da v družbi sokrajanov vseh generacij poskrbijo za okolico brez nepravilno odloženih odpadkov, akciji pa se lahko pridružijo v svojih krajevnih skupnostih, kjer dobijo tudi več informacij o predvidenem območju čiščenja, ki ga bo določila posamična krajevna skupnost. Vabljeni so tudi šole, vrtci in ostale organizacije, da se akciji pridružijo v čim večjem številu.

Vsi ločeno zbrani odpadki (ločeni vsaj na osnovne frakcije: embalaža, steklo, nevarni odpadki, kosovni odpadki, mešani odpadki) se bodo odlagali na zbirnih mestih v zabojnik. V primeru, da bodo zabojniki polni, se vreče z ločeno zbranimi odpadki pustijo poleg zabojnika. Če bo odpadkov več in na odmaknjeni lokaciji, o tem obvestite Komunalo Novo mesto, ki bo poskrbela za ločeno zbiranje odpadkov in surovin. Na dan čistilne akcije bo za informativno pomoč in odvoz odpadkov na voljo dežurna služba (M +386 51 318 373).


Komunala Novo mesto bo predhodno zagotovila plakate za osveščanje o akciji, vrečke in rokavice, ki so od četrtka, 9. marca 2023, za prevzem na voljo v njihovem skladišču (Podbevškova 12). Za vse dodatne informacije o čistilni akciji se lahko obrnete na sodelavko Komunale Novo mesto gospo Tino Potež (T +386 7 39 32 492; M +386 31 767 069; tina.potez@komunala-nm.si).

Dokumenti za prenos

 
Tagi:
Oceni članek:
5.0

x

Novice