• Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

Kako in kam z odpadki

Smernice in priporočila komunalnim podjetjem v času koronavirusa 20 marec 2020

Smernice in priporočila komunalnim podjetjem v času koronavirusa

Na tem mestu so zbrane ažurne informacije, smernice in priporočila izvajalcem javnih služb oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadne vode in ravnanja z odpadki kot tudi izvajalcem pogrebnih in pokopaliških storitev ter dimnikarskim službam.

ZAPRTI VSI ZBIRNO RECIKLAŽNI CENTRI! 19 marec 2020

ZAPRTI VSI ZBIRNO RECIKLAŽNI CENTRI!

Mestna občina Novo mesto, občina Žužemberk, občina Šentjernej

Z jutrišnjim dnem prične veljati ukrep popolnega zaprtja zbirnih centrov za vse fizične osebe. Ti predstavljajo namreč potencialni vir širjenja okužb. Zapiramo zbirni center na Podbevškovi ulici v Mestni občini Novo mesto, na Cerodu, v Žužemberku ter Šentjerneju.

Kam spadajo odpadki oseb, ki kažejo znake bolezni COVID-19? 17 marec 2020

Kam spadajo odpadki oseb, ki kažejo znake bolezni COVID-19?

V zelen zabojnik!

Odpadke je treba odložiti v plastično vrečko, to pa zavezati ali zalepiti, da se odpadki ne raztresejo. To vrečo namestite v drugo plastično vrečo in tudi to tesno zavežite. Vrečo hranite ločeno vsaj 72 ur, preden jo odložite v zunanji ZELENI zabojnik.

 

 

 

Do nadaljnjega je ustavljen odvoz kosovnih odpadkov! 16 marec 2020

Do nadaljnjega je ustavljen odvoz kosovnih odpadkov!

Vse tiste, ki boste urejali stanovanja, in kleti prosimo, da večje odpadke, ki so namenjeni kosovnemu odvozu hranite v svojih prostorih. Ko bo naročilo kosovnega odvoza spet mogoče, vas bomo o tem obvestili.
Prepovedano je kosovne odpadke odlagati poleg zabojnikov na ekoloških otokih. Prepovedano je tudi odlaganje tovrstnih odpadkov v naravo.

Zbirno reciklažni center 16 marec 2020

Zbirno reciklažni center

zaenkrat še odprt - upoštevajte navodila na vhodu

Spoštovani! Zbirno reciklažni center na Podbevškovi je še vedno odprt. Uvedli smo le omejitev števila občanov, ki lahko naenkrat vstopijo. Pozivamo vse, da upoštevate navodila na vhodu in da pripeljete odpadke samo v res nujnih primerih. O morebitnih nadaljnjih ukrepih, vas bomo sproti obveščali.

Prvi234567891011Zadnje