Skoči do osrednje vsebine
  • Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

Kako in kam z odpadki

Mešani komunalni odpadki 25 julij 2023

Mešani komunalni odpadki

ostanek odpadkov, ki se odloži na odlagališče

Komunalni odpadek je odpadek iz gospodinjstva ali njemu po naravi ali sestavi podoben odpadek iz proizvodnje, trgovine, storitvene ali druge dejavnosti.

Biološki odpadki! 25 julij 2023

Biološki odpadki!

Biološke odpadke je prepovedano odlagati v MKO

Zakonodaja o ravnanju z biološkimi odpadki povzročitelje odpadkov prvenstveno napotuje na hišno kompostiranje, v primeru ko to ni možno, pa mora izvajalec javne službe poskrbeti za zbiranje in odvoz teh odpadkov. Na kompostni kup sodijo enaki odpadki, kot bi jih sicer odlagali v rjavo posodo.

Abecednik odpadkov 6 julij 2023

Abecednik odpadkov

Navodila za ločevanje odpadkov

Vsak odpadek, ki nastane spada med določeno vrsto odpadka oziroma surovine. Abecednik surovin oz. odpadka vam bo v pomoč pri pravilnem ločevanju surovin v gospodinjstvu ter pri  pravilnemu prepuščanju ločeno zbranih odpadkov  na zbirnih mestih.

Informator o odpadkih! 18 maj 2023

Informator o odpadkih!

Kam odložim odpadke?

Zavest posameznika o varstvu narave se začne oblikovati že v otroštvu, v družinskem okolju in kasneje med vrstniki v vrtcu in šoli. Le na tak način vzgojimo odgovorne člane družbe z razvito okoljsko etiko in čutom za okolje.

PLOGGING – pobiranje smeti med tekom ali sprehodom 11 april 2023

PLOGGING – pobiranje smeti med tekom ali sprehodom

Pridružite se nam v boju z odpadki v naravi!

 Naprošamo vas, da se angažiramo kot posamezniki – ko gremo na sprehod ali tek, (naredimo nekaj dobrega za svoje telo, za naravo in za skupnost) s seboj vzamemo vrečko in rokavico in mimogrede poberemo smeti ob poti.

12345678910Zadnje