• Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

Kako in kam z odpadki

Očala 10 april 2014

Očala

Danes je večina očal narejenih iz plastike, saj je le ta težje lomljiva kot steklo. Proces izdelave vsebuje nafto ter druge kemične elemente, katerih proizvodnja negativno vpliva na okolje. Posamezni deli neuporabnih očal se lahko uporabijo za izdelavo novih ali drugih proizvodov iz plastike.

Igrače 10 april 2014

Igrače

Vsak jo ima, bodisi podarjeno, kupljeno, najdeno, izdelano. Nekoč so bile iz lesa ali drugih enostavnih naravnih materialov, danes pa se soočamo z bolj kompleksnimi igračami z nam in okolju nevarno vsebino (baterije, magneti, plastika, svinec,..).

Kartuše 10 april 2014

Kartuše

Pozornost nanje usmerimo šele, ko se nam na monitorju prvič prikaže okence, ki opozarja na skoraj prazno kartušo. Medtem, ko veliko kartuš za enkratno uporabo po spraznitvi pristane v smeteh (le nekaj jih doseže reciklirni center), pa lahko kartuše za ponovno polnjenje uporabimo do sedemkrat, potem pa nadaljujejo svojo pot proti reciklirnem centru.

Organski odpadki 10 april 2014

Organski odpadki

Živilski odpadki so morda še večja problematika kot pa odpadna embalaža, saj med gnitjem na  odlagališču proizvajajo tako imenovane toplogredne pline, metan, ki je 23 krat bolj škodljiv kot CO2.

Ovojni papir 10 april 2014

Ovojni papir

Proces recikliranja ovojnega papirja je veliko težji in okolju manj prijazen, kot pa recikliranje časopisnega papirja. Ovojni papir odvržemo v zabojnik za papir. Poišči ekološki otok v bližini.

Prvi14151617181920212223Zadnje
porno