• Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

Kako in kam z odpadki

Pločevinke 10 april 2014

Pločevinke

Pločevinke po uporabi speremo z vodo in odvržemo v zabojnik za pločevinke na ekološkem otoku. Če tega zabojnika ni v vaši okolici, pločevinke odložimo v zabojnik za embalažo.

Pnevmatike 10 april 2014

Pnevmatike

Izrabljene ali poškodovane pnevmatike se reciklirajo.Oddamo jih vulkanizerju ali koncesionarju – oddaja je brezplačna. Lahko jih oddamo tudi v zbirnem centru.

Opeka in gradbeni material 10 april 2014

Opeka in gradbeni material

Večino gradbenih odpadkov in ostanke gradbenega materiala danes lahko recikliramo. Odvržemo jih v lokalnih zbirnih centrih (pri nekaterih samo v času zbiralnih akcij), kjer se nadaljnjo obdelujejo.

Mobilni telefoni 10 april 2014

Mobilni telefoni

Mobilne telefone je možno reciklirati. In je tudi nujno potrebno, saj je bilo glede na raziskave Strategy Analytics v letu 2007 prodanih 1,1 milijarde mobilnikov. Ne samo količina, skrb vzbujajoči so tudi materiali iz katerih so sestavljeni. Arzen, cink in svinec je le nekaj nevarnih snovi, ki jih vsebuje mobilni telefoni. Prav tako vsebuje tudi plastiko in kovine, nekatere med njimi zelo cenjene (srebro).

Motorna in druga odpadna olja 10 april 2014

Motorna in druga odpadna olja

Motorna in ostala odpadna olja je možno reciklirati. V prvi fazi se odpadna olja zberejo (poskrbimo, da so primerno embalirana  – najbolje v originalni plastenki), predelajo in nato ponovno uporabijo.

Prvi11121314151617181920
porno