• Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

Kako in kam z odpadki

Zbiranje in odvoz nevarnih odpadkov 19 september 2016

Zbiranje in odvoz nevarnih odpadkov

OKTOBER

Komunala Novo mesto d.o.o., obvešča prebivalce občin Novo mesto, Šentjernej, Škocjan, Mirna Peč, Dolenjske Toplice, Žužemberk, Straža in Šmarješke Toplice, o poteku akcije zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev.

Terminski plan zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev v OKTOBRU 2016 ... več ...
Tekstil 10 april 2014

Tekstil

Tekstilni izdelki so trenutno najhitreje rastoči odpadki v EU (5-10 % vpliva na okolje prihaja iz tekstilne industrije) in se bodo po napovedih še povečevali.Neuporabne obleke in ostale tekstilne izdelke oddamo v zbirnem centru.

Glasbeni instrumenti 10 april 2014

Glasbeni instrumenti

Glasbene instrumente je zaradi kompleksnosti težko v celoti reciklirati, saj je večina sestavljenih iz  različnih materialov. Če lahko določene kovinske ali lesene dele odstranimo, jih zavržemo v za to namenjene zabojnike. Če je star instrument lepo ohranjen, bi ga bilo škoda zavreči. Morda že ima status starine.

Očala 10 april 2014

Očala

Danes je večina očal narejenih iz plastike, saj je le ta težje lomljiva kot steklo. Proces izdelave vsebuje nafto ter druge kemične elemente, katerih proizvodnja negativno vpliva na okolje. Posamezni deli neuporabnih očal se lahko uporabijo za izdelavo novih ali drugih proizvodov iz plastike.

Igrače 10 april 2014

Igrače

Vsak jo ima, bodisi podarjeno, kupljeno, najdeno, izdelano. Nekoč so bile iz lesa ali drugih enostavnih naravnih materialov, danes pa se soočamo z bolj kompleksnimi igračami z nam in okolju nevarno vsebino (baterije, magneti, plastika, svinec,..).

Prvi567891011121314Zadnje