• Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

Kako in kam z odpadki

17 marec 2019

Krožno gospodarstvo v vsakodnevnem življenju.

Imejte čim bolj krožno leto 2019!

Krožno gospodarstvo v vsakodnevnem življenju.

Kadar beseda nanese na krožno gospodarstvo, pogosto začnemo pripovedovati o odpadkih in kako je vsega preveč. Predvsem plastike, ki onesnažuje naše vodotoke in seveda skrb glede mikroplastike. Zaskrbljenost je upravičena, ne le iz zdravstvenega in okoljskega vidika, temveč zaradi temeljnih vrednot in potreb v vsakodnevnem življenju.
Krožno gospodarstvo niso le odpadki. Pravzaprav so ti le odraz oziroma rezultat naših vrednot in potreb. Naravni viri na našem planetu so omejeni, zato se je treba osredotočati že na zasnovo izdelkov ali storitev, njihovo proizvodnjo ali izvajanje in distribucijo ter razmisliti o možnostih ponovne uporabe, popravila ter reciklaže.
Krožno gospodarstvo lahko zelo preprosto udejanjite v vsakodnevnem življenju. Prazniki so odlična priložnost za novotarije in pogosto služijo kot prelomnica za spreminjanje navad.
Kupujte neposredno od lokalnih pridelovalcev. Ostanke kosila, večerje porabite naslednji dan. V gostilni vam bodo hrano, ki je niste mogli pojesti, zavili za domov, in jo boste lahko pojedli naslednji dan.
Domove praznično okrasite skupaj z otroci, vnuki, prijatelji. Ustvarjajte sami iz materialov katere najdete doma, idej je mnogo.

Prepričani smo, da bo večina obdarovancev zadovoljna že, če jim posvetite nekaj več svoje pozornosti in časa. Če pa si vseeno praznikov ne morete predstavljati brez fizičnih daril, stopite v Reciklarno na Sokolski 8, v Novem mestu. Pri njih lahko kupite pohištvo, posodo, lončke, oblačila, … skratka vse, kar je dobro ohranjeno, funkcionalno in še uporabno.
Kupite po zelo ugodnih cenah, privarčujete denar, varčujete z naravnimi viri in podpirate lokalna delovna mesta. Lahko pa oddate tudi svoje odvečne predmete in z njimi razveselite katerega od bodočih obiskovalcev.
Dobra alternativa fizičnim darilom je tudi poklanjanje članarin in tečajev v različnih športnih ali kulturnih ustanovah. Lahko ste prostovoljec, prostovoljstvo bogati tako prejemnika kot tudi darovalca.
Skratka, možnosti za uvedbo krožnosti v vsakodnevno življenje je veliko. Le začeti je treba.
Verjamemo, da s pozitivnim pristopom še tako velike ovire postanejo premagljive.
Želimo vam čim bolj krožno leto 2019!

Print
 

x
porno