• Reklamacije
 • eKomunala
 • Najdi

Napotki, kako zmanjšamo količino zavržene hrane, prihranimo denar in varujemo okolje

 • 5 februar 2015
 • Avtor: Sonja Kolenc
 • Število ogledov: 5416
 • 0 Komentarji
Napotki, kako zmanjšamo količino zavržene hrane, prihranimo denar in varujemo okolje

V Sloveniji smo v enem letu  zavrgli skoraj 170 tisoč ton hrane ali drugače: 82 kilogramov na prebivalca. Skoraj polovica zavržene hrane je med odpadki pristala zato, ker smo kupili več hrane kot je potrebujemo.

Obveščanje uporabnikov o kakovosti pitne vode

 • 2 februar 2015
 • Avtor: Sonja Kolenc
 • Število ogledov: 5200
 • 0 Komentarji
Obveščanje uporabnikov o kakovosti pitne vode

Skladno s Pravilnikom o pitni vodi (Ur. list RS št. 19/04 in 35/04 – 9.,21., 22., 31. in 34. člen) in priporočila Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije, vas seznanjamo z načini obveščanja o kakovosti in motnjah pri oskrbi s pitno vodo.
• V primeru, da je vzrok neskladnosti hišno omrežje, vas bomo pisno obvestili najkasneje v roku sedmih dneh, v več stanovanjskih objektih pa preko vašega upravnika.

• V primeru, da pitna voda predstavlja nevarnost za zdravje ljudi, vas bomo nemudoma obvestili preko radijskih postaj - studio-D/Radio Aktual, Radio Krka, Radio Sraka in RTV LJ, lokalne televizije - Vaš kanal, centra za obveščanje – 112 in spletne strani Komunale Novo mesto ter javne obrate po elektronski pošti.


• V primeru, ko se izvajajo ukrepi za odpravo vzrokov neskladnosti, vas bomo tekom dneva obvestili preko radijskih postaj - studio-D/Radio Aktual, Radio Krka, Radio Sraka in RTV LJ, lokalne televizije - Vaš kanal, centra za obveščanje – 112 in spletne strani Komunale Novo mesto ter javne obrate po elektronski pošti.


• O kakovosti pitne vode za preteklo leto, vas bomo obvestili v mesecu aprilu s prilogo k naši položnici. Poročilo bo objavljeno tudi na naši spletni strani in posredovano občinskim glasilom.

Podrobne rezultate analiz vodnih virov lahko pogledate na naši spletni strani:
http://www.komunala-nm.si/

Informacije o dogajanjih na vodovodnem omrežju:
http://www.komunala-nm.si/

 

Razpis za prosto delovno mesto DIREKTORJA KOMUNALE NOVO MESTO D.O.O.

 • 31 december 2014
 • Avtor: marko
 • Število ogledov: 4867
 • 0 Komentarji
Razpis za prosto delovno mesto DIREKTORJA KOMUNALE NOVO MESTO D.O.O.
Na podlagi 59. člena Družbene pogodbe JP Komunala Novo mesto, Nadzorni svet družbe Komunala Novo mesto, d.o.o., Podbevškova ul. 12, 8000 Novo mesto, razpisuje prosto delovno mesto DIREKTORJA KOMUNALE NOVO MESTO D.O.O. za dobo 4 let z možnostjo ponovnega imenovanja.

***SREČNO 2015***

SREČNO NOVO LETO

 • 24 december 2014
 • Avtor: Sonja Kolenc
 • Število ogledov: 6484
 • 0 Komentarji
***SREČNO 2015***

Vsem uporabnikom naših storitev in vsem poslovnim partnerjem želimo vesele praznike, obilo zdravja, osebnega zadovoljstva in poslovnega optimizma ter vse dobro v novem letu.

Komunala Novo mesto

Sporočilo za javnost

Sporočilo za javnost

Obilne padavine 12. in 13.9. so poleg povečane motnosti povzročile tudi težave pri oskrbi s pitno vodo. Zaradi zemeljskih plazov v Srednjem in Gornjem Grčevju je prišlo do dveh velikih okvar vodovoda, ki smo jih  v ponedeljek 15.9. delno sanirali in ponovno začasno vzpostavili preskrbo s pitno vodo.

Zemeljska plazova v naselju Gorenja vas v občini Šmarješke Toplice sta poškodovala cesto in pretrgala glavni vodovod pod vodohranom Mevce. Brez oskrbe s pitno vodo je zahodni del naselja Gorenja vas. Najkasneje do srede bomo uredili provizorij skozi plazišče in na ta način ponovno vzpostavili preskrbo s pitno vodo, vendar pa bo trajna sanacija možna skupaj ob popravilu ceste.

V soboto zjutraj je prišlo tudi do plazenja zemljišča in poškodbe glavnega vodovoda v naselju Hrastje. Poškodbo vodovoda smo isti dan odpravili in do večera normalizirali hidravlične razmere v sistemu.

V občini Škocjan je v soboto zjutraj prišlo do poplavljanja vodnega črpališča in vrtine Škocjan, ki oskrbuje s pitno vodo večji del občine Škocjan. Zaradi prekinitve delovanja kloriranja smo preventivno izdali ukrep obveznega prekuhavanja. Danes je bila napaka odpravljena, zato ukrep prekuhavanja ni več potreben.

Trenutno stanje pri oskrbi s pitno vodo je stabilno in pod nadzorom še vedno pa nam največ težav povzroča visoka motnost na obeh vodnih virih Jezero in Stopiče na katerih še vedno velja ukrep obveznega prekuhavanja.

V Hrušici pa plaz poleg Brulčevega mlina ogroža del javne kanalizacije.

V želji  čim hitrejših odprav posledic nedavnih vremenskih neurij, obveščamo vse občane, da bomo iz območij ki so bili prizadeti od poplav ali zemeljskih plazov, omogočili izredni brezplačni odvoz kosovnih odpadkov katerega naročite na Komunali Novo mesto.

RSS
Prvi66676869707172737475
Zbiranje in odvoz odpadkov

Zbiranje in odvoz odpadkov

Zbiranje in odvoz komunalnih, kosovnih in nevarnih odpadkov

Avtor: Sonja Kolenc/29. junij 2015/Kategorije: Obvestila

Oceni članek:
4.0

Odpadki so sestavni in neločljiv del našega življenja, seveda tudi veliko okoljsko breme.

Komunala Novo mesto skrbi zgolj za zbiranje in odvoz odpadkov, si pa z različnimi ukrepi in razvojnimi projekti prizadevamo za zmanjšanje skupne količine odpadkov ter njihovo ponovno uporabo.

Najbolj učinkovit način zmanjšanja količine odloženih odpadkov je ločeno zbiranje odpadkov na izvoru, torej doma, v gospodinjstvih.
Če pa želite biti še boljši, pa morate že pri samem nakupu izdelka razmišljati kam z surovinami, katere ostanejo, ko izdelka ne potrebujemo več. Prav je, da se odločimo za takšen izdelek, ki omeji nastajanja odpadkov na najmanjšo možno mero.

Odpadki niso odpadki temveč surovine, odpadkov, ki sodijo na deponijo je zelo malo, tega se moramo zavedati. Industrija te surovine potrebuje. S pretvorbo odpadkov v uporabne surovine skrbimo za bolj čisto zemljo, vodo, zrak in naravne vire, skrbimo za urejeno okolje, za svoje zdravje in dobro počutje vseh.

Odvoz odpadkov opravljamo v rednih določenih terminih.

Pokličete nas lahko vsi, ki ste zbrali večjo količino kosovnih odpadkov, in potrebujete odvoz (ali izvedete naročilo preko dopisnice, ki ste jo prejeli. Enkrat letno je odvoz brezplačen).

Bodite pozorni na nevarne odpadke!
Nevarne odpadke odvažamo v posebni akciji. Za vsako krajevno skupnost določimo termin za zbiranje. Odvoz opravljamo s posebnim vozilom, ki ima prirejene posode za različne nevarne odpadke. Odvažamo na vnaprej določenih lokacijah. Vozilo se na vsaki lokaciji zadrži približno eno uro, nato se preseli na novo lokacijo.

 
Print

Število ogledov (26286)/Komentarji (0)

x