Skoči do osrednje vsebine
  • Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi

Čistilna akcija "Očistimo sosesko 2021"

Mestna občina Novo mesto

V soboto, 27. marca 2021, bo v Mestni občini Novo mesto potekala tradicionalna čistilna akcija Očistimo sosesko. Vabimo vsa društva, šole, vrtce in ostale ustanove ter organizacije, da se akciji pridružijo v čim večjem številu in očistijo okolje na svojem območju.
Čistilna akcija tradicionalno poteka na pobudo Mestne občina Novo mesto in Komunale Novo mesto, ki si aktivno prizadevata pristopiti k osveščanju in skrbi za čisto okolje.
Ker je stanje z okužbami in pripadajočimi ukrepi nepredvidljivo, bo letošnja organizacija od vseh nas zahtevala dobršno mero prilagodljivosti.
Zavihajmo rokave in skupaj vsaj za en dan postanimo prostovoljci in prostovoljke.

Komunala Novo mesto bo zagotovila vrečke za odpadke in rokavice, ki so za prevzem na voljo v skladišču na Podbevškovi 12. Pri prevzemu upoštevajte ukrepe zmanjša tveganja za okužbo in širjenje okužbe (nosite masko, ohranjajte varnostno razdaljo, umivajte si roke …).

Pobrane zbrane odpadke lahko občani odlagajo v obstoječe zabojnike na ekoloških otokih. V primeru večjih količin odpadkov bo za odvoz poskrbela organizirana dežurna služba.

Organizirano čiščenje okolja ima tudi veliko sporočilno moč in poziv k še večjemu ozaveščanju ljudi v smislu ohranjanja našega bivalnega in življenjskega prostora.

Predlagamo, da imate organizatorji posamezne akcije pripravljen tudi rezervni termin za izvedbo čistilne akcije, v primeru, da vreme ponagaja se akcija izvede 10. aprila 2021.

Dokumenti za prenos

 
Tagi:
Oceni članek:
Neocenjeno

x
hd film izle