Skoči do osrednje vsebine
  • Reklamacije
  • eKomunala
  • Najdi
Kanalizacijsko omrežje Novo mesto
Kanalizacijsko omrežje na področju Novega mesta se razteza v skupni dolžini 149763 m. V omrežje je vgrajeno 6067 jaškov, glede na material pa so vgrajene cevi betonske, salonitne, PVC, ostalo pa so cevi iz drugih materialov ali pa so kanali celo zidani. Obsega naslednja naselja: celotno Novo mesto, Smolenjo vas, Mali Slatnik, Sevno, Dol. Kamence, Potočna vas, del Muhaberja, Črmošnjice, Stopiče, Dol. In Gor. Težko Vodo, Gaberje in Dolž. V omrežje je vgrajenih 13 črpališč, 11 zadrževalnih bazenov, in 37 razbremenilnikov.

Črpališča
Kanalizacijski sistem Novo mesto ima zaradi neugodne konfiguracije prispevnih površin za prečrpavanje odplak sedem večjih črpališč. Na kanalizaciji je še šest manjših črpališč in sicer Bršljin 2, Lastovče, Na Tratah, Marjana Kozine, Avšičeva ter Drejčetova pot.

Kanalizacijsko omrežje Ratež/Gumberk
Razteza se v skupni dolžini 6841m. Glede na material pa so vgrajene celoti iz. Sodobnih materialov (PVC, poliester,). V omrežje je vgrajeno 226 jaškov in tri črpališča.

Kanalizacijsko omrežje Brusnice

Razteza se v skupni dolžini 7708 m. Glede na material pa so vgrajene celoti iz sodobnih materialov (PVC, poliester,). V omrežje je vgrajeno 267 jaškov in dva črpališča.

Kanalizacijsko omrežje Otočec
Omrežje je v dokaj dobrem stanju ne glede na to, da je zgrajeno pretežno iz betonskih cevi. Razteza se v skupni dolžini 4692 m. V omrežje je vgrajeno 177 jaškov, glede na material pa so vgrajene cevi betonske in salonitne.

Kanalizacijsko omrežje Prečna

Kanalizacija se razteza v skupni dolžini 3778 m. Glede na material so cevi betonske in PVC. V omrežju je vgrajeno 140 jaškov in eno črpališče.

Kanalizacijsko omrežje Katarljevo

Kanalizacija se razteza v skupni dolžini 325 m. Glede na material so cevi PVC. V omrežju je vgrajeno 13 jaškov.

Kanalizacijsko omrežje Suhadol
Kanalizacija se razteza v skupni dolžini 637 m. V omrežju je vgrajeno 25 jaškov.

Kanalizacijsko omrežje Češča vas
Razteza v skupni dolžini 2448 m. V omrežje je vgrajeno 91 jaškov in tri črpališča, glede na material pa so vgrajene cevi iz salonita in poliestra.

Kanalizacijsko omrežje Mirna peč
Razteza se v skupni dolžini 8084 m. Glede na material pa so vgrajene celoti iz. Sodobnih materialov (PVC, SAL,). Na omrežju je vgrajeno 304 jaška.

Kanalizacijsko omrežje Globodol

Kanalizacija se razteza v skupni dolžini 1148 m. Glede na material so cevi PVC. V omrežju je vgrajeno 35 jaškov.

Kanalizacijsko omrežje Šranga

Kanalizacija se razteza v skupni dolžini 747 m. Glede na material so cevi PVC. V omrežju je vgrajeno 33 jaškov.

Kanalizacijsko omrežje Straža

Razteza v skupni dolžini 20548 m. V omrežje je vgrajeno 734 jaškov in eno črpališče, glede na material pa so vgrajene cevi betonske, salonitne in PVC.

Kanalizacijsko omrežje Dolenjske Toplice

Razteza se v skupni dolžini 13829 m. V omrežje je vgrajeno 438 jaškov in štiri črpališča, glede na material pa so vgrajene betonske cevi, PVC, ali salonitne.

Kanalizacijsko omrežje Žužemberk
Razteza se v skupni dolžini 6072 m. V omrežje je vgrajeno 254 jaškov in dva črpališča, glede na material pa so vgrajene cevi večinoma PVC, ali betonske cevi

Kanalizacijsko omrežje Šmarješke Toplice

Razteza se v skupni dolžini 10374 m. Glede na material pa so vgrajene cevi betonske, salonitne in PVC. V omrežje je vgrajeno 333 jaškov.

Kanalizacijsko omrežje Šmarjeta
Razteza se v skupni dolžini 3043 m in vgrajenih je 97 jaškov. Glede na material pa so vgrajene betonske in pvc cevi.

Kanalizacijsko omrežje Škocjan

Kanalizacija se razteza v skupni dolžini 4210 m. Glede na material so cevi betonske in PVC. V omrežju je vgrajeno 128 jaškov.

Kanalizacijsko omrežje Šentjernej
Kanalizacija se razteza v skupni dolžini 7340m. V omrežju je vgrajeno 218 jaškov in eno črpališče.